Geplaatst op Geef een reactie

Welke IP-waarde heb ik nodig voor een buitencamera?

Een buitencamera kopen en er zeker van zijn dat u die daadwerkelijk buiten kunt gebruiken? Daarvoor kunt u kijken naar de IP-waarde die er wordt opgegeven. De IP-waarden zijn vastgesteld door de National Electrical Manufacturers Association (NEMA). Die hebben vastgesteld aan welke eisen bijvoorbeeld camera’s en andere apparaten moeten voldoen om specifieke coderingen te krijgen.

Op die manier kunt u een IP66-buitencamera onderscheiden van een IP44-model voor binnen. De twee getallen geven aan in welke mate er sprake is van bescherming. Zorg voor een voldoende hoge waarde als u de camera buiten wilt gebruiken, zodat vocht en vuil geen kans krijgen om het apparaat aan te tasten.

IP-waarden: een uitleg

Het eerste getal van de IP-waarde staat voor de beschermingsgraad tegen vuil. De minimale waarde is IP21, waarmee u kiest voor een product dat niet of nauwelijks stofdicht is. Vuil kan er relatief gemakkelijk in naar binnen treden. Het andere uiterste is IP69. De waarde van 6 geeft aan dat er een goede bescherming wordt geboden tegen stof en vuil, zodat u daar weinig tot geen last van zal hebben.

Het tweede getal staat voor de bescherming tegen vocht. De 9 geeft aan dat een product volledig waterdicht is en dat u daar zelfs op diepte gebruik van kunt maken. Andersom is een waarde van 1 – 5 helaas niet geschikt om er buiten gebruik van te maken. Een buitencamera heeft minimaal IP66, om aan te geven dat u daar buiten goed gebruik van kunt maken. Dankzij goede bescherming tegen vocht en regen, om een veilige werking te kunnen garanderen.

Buitencamera met IP66

U kunt online een buitencamera met IP66 kopen. Op die manier weet u zeker dat de behuizing bestand is tegen de verschillende invloeden van het weer. Tegen het vocht en de dauw die er ’s morgens kan hangen, net als tegen de flinke regenbuien waar we zo nu en dan mee te maken hebben.

Gaat het om een camera voor buiten? Zorg er anders dan bij camera’s voor binnen dan voor dat de IP-waarde hoog genoeg is. De enige uitzondering is een camera die hangt onder een veranda of een ander afdak. Het is dan mogelijk om met een lagere IP-waarde te werken. Toch kan het geen kwaad om ook in die gevallen voor de kwaliteit van een buitencamera te kiezen.

Buitencamera kopen: diverse camerasystemen

Benieuwd naar de systemen die er beschikbaar zijn om een buitencamera te kopen? Vergelijk online de verschillende camera systemen, zodat u daar een goede keuze uit kunt maken. Met een voldoende hoge IP-waarde of geschikt voor binnen. En heeft u vragen over de buitencamera’s, IP-waarden of een van de andere producten? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *