Geplaatst op Geef een reactie

Waterdicht alarmsysteem: zie deze 4 inbraakmogelijkheden niet over het hoofd

Een waterdicht alarmsysteem aanleggen voor thuis? Dan is het belangrijk om te denken als een inbreker. Want, die neemt waarschijnlijk niet zoals u de voordeur. Maar een van de andere ingangen naar de woning, die u wellicht over het hoofd ziet.

Zorg ervoor dat u deze 4 mogelijkheden om de woning binnen te dringen in ieder geval niet over het hoofd ziet. Door ze te beveiligen met een waterdicht alarmsysteem:

  • De openslaande deuren naar de tuin
  • Het hoge raam naast de vuilnisbak
  • Het zijraam waar normaal gesproken niemand komt
  • Het raam boven de garage

De openslaande deuren naar de tuin

Letterlijk en figuurlijk vaak een open deur, die veel mensen helaas toch over het hoofd zien. Openslaande deuren naar de tuin zijn prachtig. En heeft u geen achterom? Dan is het nog altijd belangrijk om die goed te beveiligen. De achtertuin is populair bij inbrekers, omdat ze daar veel minder zichtbaar zijn voor buren en anderen in de straat. Zorg er dus voor dat de deuren een deur-/raamcontact hebben of gebruik een sensor die dit deel van de woning in de gaten houdt.

Het hoge raam naast de vuilnisbak

“Het hoge raam, knappe jongen die daardoor naar binnenkomt.” Inbrekers zijn handiger dan u zou denken. Want, het is hun werk. Ze pakken er een vuilnisbak of iets anders bij om op te staan. En klimmen ook door een hoog raam gemakkelijk naar binnen. Zorg er dus voor dat het raam dicht zit of het alarmsysteem daarop gericht is.

Tip: gebruik een raam met een slot. Dan kan de inbreker het ook door het glas in te slaan niet zomaar openen.

Het zijraam waar normaal gesproken niemand komt

Woont u op een hoek of is er sprake van een ander zijraam, waar normaal gesproken niemand komt? Juist dat is voor inbrekers de ideale keuze. Ze zoeken naar een plaats waar anderen niet zo snel komen, zodat ze in alle rust kunnen werken. Zorg ervoor dat u de zijramen goed beveiligd, om er juist op die punten voor te zorgen dat er niemand ongemerkt binnen kan komen.

Het raam boven de garage

En pas tenslotte op met ramen op de eerste verdieping, bijvoorbeeld boven de garage. Een slimme inbreker heeft een trap bij zich (of vindt die bij de buren in de tuin) en klimt op de garage. Vanaf daar is het gemakkelijk binnentreden op de eerste verdieping, waar veelal geen alarmsysteem aanwezig is.

Dus, het alarmsysteem slim inrichten? Denk dan als een inbreker, door op zoek te gaan naar de onverwachte plaatsen om binnen te treden. En bestel een alarmsysteem dat de mogelijkheid biedt om al die zwakke plekken van de woning goed te beveiligen. Waterdicht, zodat er niemand zomaar binnen kan komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *