Geplaatst op Geef een reactie

Voorkom problemen tijdens de donkere dagen: zien wie er voor de deur staat

De kortste dag van het jaar vond nog maar een paar dagen terug plaats, dus het zal de komende maanden nog vroeg donker blijven. Al ruim voor etenstijd zakt de zon onder de horizon, waardoor het lastig is om goed te zien wie er voor de deur staat. Tenminste, als u al de kans heeft om daar naar te kijken voordat u de deur open doet.

Een deurbel met camera kan uitkomst bieden. Om te zien wie er voor de deur staat, nog voordat u die open hoeft te doen. Dé innovatie om veilig open te kunnen doen. Of de deur netjes gesloten te laten op het moment dat u het niet vertrouwt. En zelfs gewoon op afstand te bekijken, waardoor het niet eens meer nodig is om naar de deur toe te lopen of er een monitor bij te houden.

Deurbel met een camera

De oplossing tijdens de donkere dagen is een deurbel met een camera. Er zijn verschillende modellen beschikbaar. Bijvoorbeeld bestaande uit een bel een een intercom, om op het apparaat te kunnen zien wie er voor de deur staat.

Tip: u kunt de intercom bij de deur hangen, maar dat hoeft bij een draadloos systeem niet. Het is mogelijk die in de woonkamer op te hangen, om daar al te zien wie er voor de deur staat.

De deurbellen met camera zijn beschikbaar in verschillende uitvoeringen. Dat betekent bijvoorbeeld dat er ook modern vormgegeven exemplaren beschikbaar zijn. Om die netjes op te kunnen hangen en er bijvoorbeeld op uw smartphone voor te zorgen dat u kunt zien wie er voor de deur staat.

Infrarood-mogelijkheden

Wilt u er vooral tijdens de donkere dagen voor zorgen dat u goed kunt zien wie er voor de deur staat? Er gaan steeds vaker verhalen de ronde van mensen die voor de deur staan en proberen binnen te treden, bijvoorbeeld om mensen te overvallen. Het is in die gevallen prettig om al op voorhand te kunnen zien wie er aanbelt.

Het is dan mogelijk om de deur gesloten te houden, behalve wanneer op beeld goed te zien is dat het om een bekende gaat. Dat komt de veiligheid in huis sterk ten goede. De deurbel met camera is bij ouderen al veel langer een bekende oplossing. Ook steeds meer volwassenen en zelfs jongeren maken er voor hun eigen veiligheid gebruik van.

Zorg er in dit geval voor dat de camera ook een mogelijkheid heeft om in infrarood te filmen. Het grote voordeel daarvan is dat u niet afhankelijk bent van (dag)licht. In plaats daarvan kunt u ook in het donker goed zien om wie het gaat.

Tip: geen infraroodcamera, maar wel zien wie er in het donker voor de deur staat? Kies een lamp met een bewegingssensor bij de voordeur. De lamp schijnt dan op het gezicht van de persoon die aanbelt, zodat u een reguliere camera kunt gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *