Geplaatst op Geef een reactie

Voorkom problemen met de vissen: temperatuursensor voor de vijver

Op zoek naar een temperatuursensor voor de vijver, bijvoorbeeld om Koikarpers te beschermen tegen te grote schommelingen? Het is voor die vissen heel belangrijk dat de temperatuur geleidelijk oploopt of terugloopt, zonder te grote plotselinge veranderingen.

Stijgt de temperatuur ineens 3 graden? Dan hebben de Koikarpers de neiging om te gaan springen, iets dat hun gezondheid niet ten goede komt. Ze krijgen last van parasieten, waardoor ze springen of langs de randen schuren.

Met name in het voorjaar kan de temperatuur zich grillig ontwikkelen. Dat heeft invloed op de temperatuur van het water, iets waar veel vissen moeite mee hebben. Het is daarom belangrijk om de vijver voldoende diep te maken en bijvoorbeeld temperatuurbewaking toe te passen.

Vijver op de juiste temperatuur

Het is heel belangrijk om de vijver op de juiste temperatuur te houden. Soms lukt dat met een parasol erboven, waardoor de zon er niet heel de dag op staat te branden. In andere gevallen is dit lastig, terwijl u toch de controle wilt houden over de temperatuur van het water.

Het is dan een goed idee om gebruik te maken van een temperatuursensor voor de vijver. Die maakt het makkelijk om de temperatuur goed in de gaten te houden. Het is mogelijk om een signaal te ontvangen bij een snelle stijging of daling van de temperatuur. En los daarvan kunt u regelmatig zelf controleren wat de temperatuur op dat moment is. Blijkt er sprake van een grote schommeling? Dan kunt u in actie komen om het water warmer of juist een beetje koeler te maken. Op die manier houdt u de temperatuur in de vijver beter onder controle, om te voorkomen dat de vissen daar last van krijgen. 

In de zomer en de winter

U kunt gedurende het jaar te maken krijgen met verschillende schommelingen. In het voorjaar en in de zomer kan de temperatuur flink oplopen. De temperatuursensor voor de vijver komt in de winter juist goed van pas om in de gaten te houden of het water niet te koud wordt. Het is belangrijk dat de vijver niet dichtvriest. Daar kunt u met een pomp voor zorgen, maar het is belangrijk om in de gaten te houden of die het aankan en z’n werk goed blijft doen. De sensor komt op die manier zowel in het voorjaar en de zomer als in de winter goed van pas, om alles netjes in de gaten te houden. 

Temperatuursensor voor de vijver kopen

Op zoek naar een temperatuursensor voor de vijver? U heeft online de keuze uit verschillende producten voor temperatuurbewaking, om de situatie goed in de gaten te houden. Dat kan gewoon met uw mobiele telefoon, waardoor u thuis en ook onderweg of zelfs op vakantie na kunt gaan of alles nog in orde is. En zoekt u advies over een temperatuursensor voor de vijver of heeft u vragen over andere producten uit ons assortiment? We vertellen u er graag meer over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *