Geplaatst op Geef een reactie

Voorkom lekken: schakel het alarmsysteem zelf in en uit voor de buurvrouw die de planten verzorgt

Het alarmsysteem voor thuis is tijdens uw vakantie een prettige gedachte. Er komt niemand in of uit, zonder dat het systeem een melding geeft. Gebruik een akoestisch signaal om de buren te waarschuwen (en inbrekers af te schrikken). Of gebruik de systemen via GSM te bedienen om zelf een waarschuwing te ontvangen.

Welk systeem u ook kiest, dankzij het alarm kunt u er zeker van zijn dat thuis alles in orde is. En dat niemand het huis leeghaalt terwijl u ontspannen vakantie viert. Maar hoe doet u dat met de buurvrouw die aanbood om de planten water te komen geven? De planten redden het geen twee weken zonder water. Maar als de buurvrouw naar binnen wil zal het alarm uit moeten.

Alarmsysteem aan of uit

U kunt er uiteraard voor kiezen om het alarmsysteem alvast uit schakelen zodra u weggaat, zodat u de buurvrouw de code daarvoor niet door hoeft te geven. Dan verdwijnt helaas het hele concept van het alarm, omdat u er dan alsnog geen gebruik van kunt maken op het moment dat de buurvrouw niet aanwezig is. En ze kan best een oogje in het zeil houden, maar de beveiliging is nooit zo waterdicht als met een (draadloos) alarmsysteem.

Indien u het systeem inschakelt heeft de buurvrouw de code nodig, waardoor u niet langer de enige bent die daarover beschikt. Zelfs bij een goede onderlinge verstandhouding betekent dit een mogelijk lek in de beveiliging, niet in de laatste plaats omdat de code wellicht ook elders terecht kan komen of die heel goede relatie op termijn misschien toch geen stand houdt.

Op afstand bedienen voor de buurvrouw

Er is gelukkig een andere oplossing beschikbaar: het op afstand bedienen van het alarmsysteem. U kunt een bedraad alarmsysteem met GSM-schakelaar gebruiken, zodat u op afstand het systeem kunt inschakelen of uitschakelen. Ook kunt u een GSM alarmsysteem toepassen, deze heeft de functionaliteit van het schakelen op afstand al ingebouwd

De buurvrouw kan u dan een bericht sturen wanneer ze de planten water wil gaan geven. U kunt het systeem tijdelijk uitschakelen, zodat ze zonder problemen naar binnen kan. En is ze weer klaar? Een simpele melding naar u toe maakt het mogelijk om het systeem weer in te schakelen en het huis daarmee weer grondig te beveiligen. Het beste van twee werelden, omdat u de code niet weg hoeft te geven en u toch kunt rekenen op goede beveiliging.

Alarmsysteem schakelen met uw GSM

Benieuwd naar de alarmsystemen die het mogelijk maken om ze op afstand in- en uit te schakelen? Bekijk online de verschillende alarmsystemen met GSM-schakelaars die er beschikbaar zijn. Dan hoeft u geen keuze meer te maken op het moment dat u op vakantie gaat, u kunt zelfs vanuit het buitenland eenvoudig de controle houden over uw eigen woning en het systeem om inbrekers buiten de deur te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *