Geplaatst op Geef een reactie

Nare thuiskomst na vakantie: €2.500 waterschade door heftige onweersbui

Bij thuiskomst stond de familie Berends een vervelende verrassing te wachten. Ze hadden van vrienden wel gehoord dat het in Nederland af en toe flink had gespookt, maar dat één zo’n onweersbui tot deze waterschade kon leiden hadden ze niet verwacht.

Het was achteraf ook niet handig dat ze het raampje op een kier hadden gelaten. Toch had dit tot nu toe nog nooit problemen opgeleverd. De buren hadden netjes de planten water gegeven en de post opgeruimd, maar ook zij konden niet vermoeden dat er na die fikse bui een flinke laag water in de kelder was komen te staan…

Schade door een laagje water

Het water heeft behoorlijk wat schade veroorzaakt, omdat het er een lange tijd in heeft gestaan. De familie gebruikte de kelder de laatste tijd als een soort opslag voor kleine meubelen, waarvan er een aantal verloren zijn gegaan. Het water heeft er aan de onderkant aan gevreten zo lijkt het, waardoor herstellen er helaas ook niet meer inzit.

Bovendien bleken de levensmiddelen niet in alle gevallen hoog genoeg te staan, waardoor er veel verloren is gegaan. De kosten? Zo’n €2.500. En de inboedelverzekering? Die keert niet uit, omdat het raampje heeft opengestaan. Er is sprake van nalatigheid, hoe wrang dat op zo’n moment ook mag klinken.

kelder waterschade

Watermelder bij water in de kelder

Toch was dat gemakkelijk te voorkomen geweest. Een watermelder geeft immers een signaal zodra er water in de ruimte komt te staan. De familie Berends is namelijk niet de enige die dit overkomt. Het komt regelmatig voor dat regenbuien of onweersbuien heftiger zijn dan we op voorhand inschatten. Bovendien zijn we soms van huis en hebben we niet zomaar de mogelijkheid om terug te keren, waardoor het water aanzienlijke schade aan kan richten.

Op die momenten is het prettig om een melding te ontvangen. Bijvoorbeeld om iemand te laten controleren of er iets tegen te doen valt of dat er actie moet worden ondernomen. De watermelder is dan een prettig apparaat, dat veel onnodige kosten kan voorkomen. Het is een belangrijk apparaat voor meer veiligheid in huis, vooral wanneer er sprake is van een kelder waar het water zowel door het open raam als via andere wegen gemakkelijk in kan lopen.

Veiligheid in huis: melders voor rook en gas

Uiteraard zijn er meer melders beschikbaar voor meer veiligheid in huis. De rookmelder kennen we over het algemeen allemaal, maar wist u dat er daarnaast steeds meer gebruik gemaakt wordt van koolmonoxide- en andere gasmelders? Ze dragen samen bij aan meer veiligheid in huis.

De melders voorkomen hoge kostenposten zoals waterschade en dragen bij aan meer veiligheid. Eventuele calamiteiten worden zo snel mogelijk kenbaar. De melders vormen een kleine investering, maar kunnen aan de andere kant helpen veel schade te voorkomen of kunnen er zelfs voor zorgen dat iemand niet in gevaar komt.

Nu kopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *