Geplaatst op Geef een reactie

IP camera kopen: 4 tips voor het beste IP camerasysteem in huis

De IP camera is een camera die beelden verzendt via internet, waardoor die op afstand beschikbaar zijn. Het is een van de slimme camerasystemen, net als de oplossingen voor alarmsystemen in huis die u met uw GSM kunt bedienen.

IP camerasysteem: wat is dat?

Een IP camera, wat is dat eigenlijk? IP staat voor Internet Protocol. De beelden worden verzonden via een internetverbinding. Dat kan zowel via bekabeling (UTP) of draadloos (wifi). Het IP camerasysteem kennen we ook wel als een netwerkcamera, een internetcamera of een IP-cam, waarbij die laatste uiteraard een afgekorte versie is.

In alle gevallen is er sprake van een IP camera die de beelden via internet beschikbaar maakt, waardoor u bijvoorbeeld een locatie op afstand in de gaten kunt houden. U kunt de camera bijvoorbeeld gebruiken om de babykamer te bekijken, de vogels in de gaten te houden of er in een stal voor te zorgen dat u daar een oogje in het zeil kunt houden.

De IP camera kunt u online vergelijken met de andere camerasystemen die er beschikbaar zijn, om een beter beeld te krijgen van de mogelijkheden.

4 tips voor het beste IP camerasysteem

En een IP camera kopen? Dan is het handig om gebruik te maken van een paar tips. We zetten er 4 voor u op een rij:

 1. Controleer de wifi-ontvangst

  Controleer de wifi-ontvangst op de plek waar u de IP-camera wilt gaan gebruiken. Is de ontvangst goed genoeg, dan kunt u een model met wifi gebruiken. Indien de ontvangst tegenvalt dient u dat eerst te verbeteren of kunt u beter een bedraad IP camerasysteem gebruiken.
 2. Camera voor binnen of buiten (IP-waarde)

  Het wordt hier wat verwarrend, maar de camera dient de juiste IP-waarde voor binnen of buiten te hebben. Dit staat nu niet voor Internet Protocol, maar voor de mate waarin de camera tegen stof, vuil en vocht bestand is. Een buitencamera moet een voldoende hoge IP-waarde hebben.
 3. Resolutie van de IP camera

  Check de resolutie van de IP camera, zodat u daarmee voldoende scherpe beelden kunt maken om hier daadwerkelijk wat op te kunnen zien. Vooral als u grotere ruimten of afstanden wilt bewaken is een hoge resolutie prettig, omdat u dan (enigszins) kunt inzoomen.
 4. Bewegingsmogelijkheden: pan en tilt

  Kijk tenslotte naar de mogelijkheden om de IP camera te bewegen, door middel van pan en tilt. Dit zijn de mogelijkheden om de camera te draaien en alles goed in beeld te brengen.

IP camera kopen

Benieuwd geworden naar de beste IP camerasystemen die er beschikbaar zijn? U kunt online een IP camera kopen, we zorgen er met het overzicht voor dat u daar online op uw gemak en met de bovenstaande tips een keuze uit kunt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *