Geplaatst op Geef een reactie

Installeren van anti-kerntrek sloten

Kerntrekken is een inbraakmethode waarbij een inbreker de complete cilinder uit het slot trekt. Dit doen inbrekers door een schroef in het sleutelgat te draaien. Vervolgens zetten zij met speciaal gereedschap kracht op deze schroef en trekken hiermee de volledige kern uit het slot. De inbraakmethode stelt een inbreker in staat om binnen een minuut bij je in de woning te staan. Vanzelfsprekend kan je dit als huiseigenaar het beste voorkomen om je dierbare bezit goed beveiligd te houden. Gelukkig zijn er speciale anti-kerntrek sloten die ervoor zorgen dat de kerntrekken inbraakmethode niet meer toegepast kan worden. Je hebt de optie om een compleet slot te vervangen of enkel de cilinder, oftewel veiligheidsbeslag, van een bestaand slot. De professionals van brusselslotenmaker.be vertellen je in dit artikel meer over het installeren van anti-kerntrek sloten.

Kerntrekbeveiliging verplicht voor nieuwbouw

De kerntrek inbraakmethode staat ook wel bekend als de Bulgaarse methode. Dit komt omdat een aantal jaren geleden de manier van inbreken vooral werd toegepast door inbrekers uit Oost-Europa. Inmiddels gebruiken enorm veel inbrekers kerntrekken om onbevoegd een woning binnen te komen. Het is een dermate groot probleem geworden dat verschillende organisaties ervoor gezorgd hebben dat het vanaf 2015 verplicht is om alle nieuw te bouwen woningen in Nederland van sloten met een kerntrekbeveiliging te voorzien. Ook wanneer je voor je woning het Politiekeurmerk Veilig Wonen wilt verdienen zijn anti-kerntrek sloten verplicht. Pas wanneer je woning tegen deze veel gebruikte inbraakmethode is beschermd kan je het keurmerk voor je woning verdienen en hiermee korting krijgen op verzekeringen.

Nieuw slot of cilinder installeren

Wil jij je dierbare bezit goed beveiligd hebben? Dan moet je zeker je woning van anti-kerntrek sloten voorzien. Je kan op twee manieren ervoor zorgen dat inbrekers deze methode niet meer kunnen toepassen. Zo kan je bijvoorbeeld het complete slot van de deur vervangen voor een nieuwer exemplaar met kerntrekbeveiliging. Dit is een goede optie wanneer de sloten op je deuren toch al een aantal jaren oud zijn en aan vervanging toe zijn. Een andere optie is om alleen de cilinder van het bestaande slot te vervangen. De slotenmaker zal in dit geval het mechanisme van het slot vervangen en een speciaal veiligheidsbeslag installeren. Dit is een hardmetalen veiligheidsbeslag dat zo stevig is dat een inbreker de cilinder onmogelijk meer uit het slot kan trekken. Wanneer je niet goed weet welke optie voor jouw woning het beste is dan kan je advies aan een slotenmaker vragen hoe je het beste je dierbare bezittingen kan beveiligen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *