Geplaatst op Geef een reactie

Hoeveel opslagruimte heb ik nodig voor een CCTV camerasysteem?

Een CCTV camerasysteem kopen en benieuwd hoeveel opslagruimte u daarbij nodig heeft om de beelden te kunnen bewaren? Uiteraard is dat afhankelijk van een paar variabelen. Denk in ieder geval na over de beeldkwaliteit die u wenst, de lengte die u aan beelden op wilt kunnen nemen en het aantal camera’s waar u gebruik van maakt.

Het is mogelijk om de opnamekwaliteit uit te drukken in een resolutie, maar gebruikelijker is het om te spreken van CIF, Half D1 of D1. Ga er vervolgens vanuit dat het gebruikelijk is om de beelden in ieder geval een week lang te kunnen bekijken, zodat u specifieke situaties terug kunt zoeken als er iets is voorgevallen. We gaan er in dit geval bovendien vanuit dat u het CCTV camerasysteem wilt gebruiken met meerdere camera’s, bijvoorbeeld twee tot drie.

De ideale opnamekwaliteit: half D1

De ideale opnamekwaliteit is volgens veel gebruikers Half D1. Dat is, zoals de naam al aangeeft, de helft van D1, dankzij een beperkte aantal pixels in de hoogterichting. Een minder scherp alternatief is CIF, terwijl D1 de hoogste kwaliteit oplevert. Houd er rekening mee dat D1-kwaliteit voor een CCTV camerasysteem vraagt om meer opslagruimte, omdat de beelden meer ruimte in zullen nemen.

Half D1 staat voor een resolutie van 720×288 als u gebruik maakt van PAL en voor 720×240 als u gebruik maakt van NTSC. Het is de helft van D1, in de hoogterichting. D1 staat namelijk voor 720×576 voor PAL en voor 720×480 in NTSC.

Let op: opnemen in HD is niet gebruikelijk met een CCTV camerasysteem. De hoeveelheid data zou dan nog enorm veel verder oplopen.

500GB voor een week aan beelden

De hoeveelheid opslagruimte die u nodig heeft voor een CCTV camerasysteem waarmee u beelden opneemt in Half D1 hangt natuurlijk af van de lengte van de periode waarin u de beelden terug wilt kunnen kijken. Gebruikelijk is om ongeveer een week aan te houden. Zo heeft u meerdere dagen de tijd om er achter te komen dat er iets aan de hand is geweest.

Bovendien kunt u de beelden terugkijken van eerdere dagen, bijvoorbeeld om na te gaan of iemand al eens eerder langs is geweest. Als u de beelden bij Half D1 een week wilt gebruiken heeft u daar ongeveer 500GB aan opslagruimte voor nodig.

CCTV camerasysteem kopen

We gaan er in dit geval vanuit dat u gebruik maakt van twee tot drie camera’s. Bij minder camera’s is er minder opslagruimte nodig, zoals een groter aantal camera’s leidt tot meer benodigde ruimte. Bekijk online de verschillende opties voor een CCTV camerasysteem, zodat u daar een keuze uit kunt maken. En wenst u deskundig advies door een van onze specialisten? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *