Geplaatst op Geef een reactie

Handige toepassingen met een SIM-kaart!

Iedereen kent de SIM-kaart voor gebruik in de mobiele telefoon. Maar niet iedereen weet dat er nog veel meer handige toepassingen zijn! Een SIM-kaart is juist zeer handig wanneer er geen goed werkende wifi is of zelfs geen wifi. Een SIM-kaart is ook zeer goed te gebruiken als draadloze toepassing wanneer er geen mogelijkheid is om kabels te leggen.

Draadloze toepassingen.

Er zijn diverse draadloze toepassingen. Draadloze alarmsystemen kunnen gebruik maken van wifi of van een SIM-kaart. Dit zijn de zogenoemde GSM-alarmsystemen. Dit heeft veel voordelen. Je kunt een systeem heel eenvoudig installeren en bent niet afhankelijk van de benodigde kabels. Ook is bij veel draadloze systemen een app voorhanden waarmee je constant in contact kunt staan met je alarmsysteem. Dit is vooral handig als je niet aanwezig bent of bijvoorbeeld in het buitenland bent. Als er een calamiteit plaatsvind wordt er direct een melding naar de GSM verzonden. Wanneer een camera bij het systeem is aangesloten kunnen ook beelden direct verstuurd worden. Hiervoor is wel wifi benodigd.

Een ander groot voordeel van een draadloos systeem met wifi en/of SIM-kaart is dat inbrekers geen kabels van de gemeente kunnen doorknippen waardoor er bij inbraak geen alarm afgaat.

Toch heeft een WiFi-netwerk ook een nadeel. Wanneer het wifi-netwerk niet even goed werkt of gestoord kan worden is er geen contact mogelijk. Ook kan er op bepaalde afgelegen plekken geen wifi zijn. Dan kunnen de draadloze systemen niet gebruikt worden. Hier biedt een SIM-kaart uitkomst. Er kan zo toch een op een makkelijke manier een alarmmelding gestuurd worden en de ontvanger is op de hoogte wat thuis gebeurd.

Sim-kaart toepassingen

Wanneer een WiFi-netwerk niet goed werkt is een SIM-kaart heel erg handig. Wanneer er een calamiteit is wordt er een bericht gestuurd door de SIM-kaart. Hierop kan de ontvanger direct reageren. Ook zijn er nog andere producten die met een SIM-kaart aangestuurd kunnen worden. Deze zijn handig als er geen goede WiFi is en er ook geen kabels aangelegd kunnen worden.

Afstandsschakelaar

Zo kun je toch op afstand apparaten uitschakelen, inschakelen, intervallen instellen zonder dat je steeds verplicht bent op locatie te zijn. Ook wordt er een melding afgegeven als de situatie veranderd. Zoals een afstandsschakelaar master, te koppelen aan een slave. Hiermee kan op afstand apparaten geschakeld worden. Bv beregeningsinstallaties op het land. Of in vakantiehuisjes, de verwarming. Heerlijk als je aankomt dat het lekker warm is.

Temperatuurbewaker

Ook een temperatuurbewaker is een handig voorbeeld die werkt met een SIM-kaart. Wanneer er afwijkingen zijn in de temperatuur wordt meteen een melding gestuurd. Dit is belangrijk wanneer er met voedsel wordt gewerkt, dieren in aquaria, koelkasten, diepvriezers en andere koelapparatuur.

Deuropeners en alarmmelders

Ook zijn er deuropeners en alarmmelders waarmee via een SIM-kaart geschakeld kan worden. Dit is erg praktisch voor booteigenaren, campers en caravans waar geen kabels aanwezig zijn. En ook niet altijd goede WiFi. (www.gsm-secure.nl/deuropeners)Ook kunnen de deuropeners gebruikt worden bij verenigingsgebouwen en bedrijfspanden. Toegang wordt verleend aan bevoegde personen door het mobiele nummer in te geven. Wanneer het bevoegde nummer toegang vraagt wordt dit gecontroleerd. Zo ja, wordt toegang verleend. Zo niet, wordt toegang geweigerd en een melding verzonden. Wanneer iemand uit dienst gaat of geen lid meer is kan het nummer eenvoudig worden verwijderd.

Combinatie van Wifi en SIM-kaart

Combinatie van WiFi en SIM-kaart Er zijn ook systemen waar de voordelen van de combinatie van WiFi en een SIM-kaart wordt gecombineerd. Dit zijn de zogeheten GSM-systemen. (www.gsm-secure.nl/alarmsystemen/GSM-alarmsystemen) Hiermee kunnen dan wel foto’s via een app worden doorgestuurd en de alarmmeldingen gebeuren via de SIM-kaart. Dit bespaart ook kosten omdat een melding via een SIM-kaart niet zo duur is. Vooral wanneer iemand in het buitenland verblijft en wil weten wat er thuis gebeurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *