Geplaatst op Geef een reactie

GSM Alarmsysteem geschikt voor senioren en mantelzorgers!

Verschillende alarmsystemen

Er zijn diverse alarmsystemen, draadloos en bedraad.

Nieuwe alarmsystemen zijn degene die met GSM te bedienen zijn. De zogeheten GSM alarmsystemen.

Bij een alarmmelding krijgt de ontvanger een melding op de telefoon. Ook kan de ontvanger wanneer er een camera op het alarmsysteem is aangesloten, beelden op de mobiel bekijken. Dit is het grote voordeel van een GSM alarmsysteem dat je op afstand kunt zien wat er thuis of op een bedrijfslocatie gebeurd.

Senioren en mantelzorg

Momenteel blijven mensen langer thuis wonen omdat er een hogere indicatie vereist is om opgenomen te worden in een verpleeghuis.

Tevens werken de kinderen van senioren grotendeels buitenshuis en hebben zij vaak zelf nog jonge kinderen.

Deze situatie legt veel druk op de mantelzorger die vaak graag goede hulp aan ouders willen bieden en ook graag willen weten dat alles goed gaat met de ouder.

Hiervoor kan een GSM alarmsysteem uitkomst bieden.

Opties van een GSM alarmsysteem

Op het GSM alarmsysteem kunnen diverse opties aangesloten worden zoals een drukmat, alarmknop, camera met 2-weg functie.

Deze opties kunnen de mantelzorger helpen beter te signaleren wanneer de oudere hulp nodig heeft.

De drukmat is een handig hulpmiddel om te signaleren wanneer iemand de deur uitloopt. De mantelzorger krijgt een alarmmelding op de GSM als de oudere de deur uitloopt. Door de mat bij de voordeur te plaatsen wordt er direct een melding gestuurd als de oudere de deur uitgaat. De mantelzorger kan hierop actie ondernemen door zelf te gaan kijken of hulp in te schakelen van bijvoorbeeld buren.

Ook kan de drukmat bij het bed van de senior gelegd worden als deze regelmatig uit bed valt. De mantelzorger krijgt een alarmmelding op de GSM waarna hulp geboden kan worden.

Verder kan er een alarmknop toegevoegd waarbij de oudere hierop kan drukken als hulp vereist is. De alarmmelding wordt dan naar de GSM gestuurd.

Een andere optie is een camera met 2-weg functie. Hiermee kunnen de oudere en mantelzorger met elkaar communiceren. Bij een alarmmelding kan de mantelzorger kijken wat er gebeurd is. Door de 2-weg functie op de camera kun je hierna ook met de oudere communiceren. Hiermee kan bepaald worden of er hulp geboden dient te worden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *