Geplaatst op Geef een reactie

Draadloze deurbel met camera: hoe kan ik die het best installeren?

Een draadloze deurbel met camera kopen en benieuwd hoe u die het best kunt installeren? We zetten een paar handige tips voor u op een rij. Bijvoorbeeld als u de Dog DB01 wilt kopen en die op de juiste plaats op wilt hangen. Om aanbellen makkelijk te maken, een goede verbinding te garanderen en bovendien bescherming te bieden tegen de omstandigheden.

Wifi-deurbel: op het kozijn of elders

Een draadloze deurbel met camera zal veelal gebruik maken van wifi. In de meeste gevallen is er sprake van een batterij in het model, waardoor het mogelijk is om die elders op te hangen dan op de plek van de eventuele oude bel.

Een plek op het kozijn ligt het meest voor de hand, net als op de muur daar meteen naast. Pas op met andere locaties voor de draadloze deurbel met camera, omdat mensen moeite zullen hebben die te vinden.

Tip: check vooraf het beeld van de camera. In een hoek lijkt vaak een handige plek, maar kan ertoe leiden dat u vooral de zijkant van de muur filmt en weinig op het beeld kan zien.

Afstand tot de wifi-router

Maakt de draadloze deurbel gebruik van wifi? Zorg er dan voor dat de verbinding sterk genoeg is om de beelden in hoge kwaliteit te kunnen versturen en bekijken. Probeer de afstand tot de router te beperken, of maak gebruik van een repeater. Beperk de afstand tot 3 – 5 meter, zodat het signaal niet te veel afstand hoeft te overbruggen en u kunt rekenen op duidelijke beelden die laten zien wie er voor de deur staat.

IP-waarde: bescherming tegen het weer

De deurbel hangt buiten, dus zorg voor goede bescherming tegen het Nederlandse weer. Kijk naar de IP-waarde van de draadloze deurbel met camera en kies op basis daarvan een locatie onder een afdak of op een andere willekeurige plaats. Het is doorgaans verstandig om voor buiten in ieder geval gebruik te maken van een IP-waarde met een ‘4’ als tweede cijfer. Die geeft de waterbestendigheid aan, waarbij dit cijfer staat voor ‘bescherming tegen spatwater vanuit iedere hoek’. Een hogere waarde kan beschermen tegen spuitwater en zelfs onderdompeling, maar dat is niet per se nodig.

Draadloze deurbel met camera kopen

Een draadloze deurbel met camera kopen, om op die manier te kunnen zien wie er voor de deur staat? U heeft online de keuze uit een aantal deurbellen die draadloos werken. De ideale keuze om zonder op te staan te kunnen zien wie er aanbelt. En om op een mobiele telefoon of een ander mobiel apparaat zelfs te kunnen zien wie er aanbelt als u niet thuis bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *