Geplaatst op Geef een reactie

Dome camera kopen: waarop letten? 4 handige tips

Een dome camera kopen: waarop moet u dan letten? We krijgen regelmatig vragen over deze camera’s. Die u uitstekend kunt gebruiken om de situatie in en om het huis in de gaten te houden. Mits de camera de mogelijkheden biedt die u nodig heeft natuurlijk. Wij zetten een paar handige tips voor u op een rij, om een goede dome camera te kopen.

Camera met bewegingssensor

Ten eerste, zorg ervoor dat de dome camera inschakelt zodra er beweging is. Wanneer u niet thuis bent kan de camera de situatie goed in de gaten houden. Maar het is natuurlijk niet nodig om 24/7 beelden te laten maken, van de momenten waarop er niets (geks) gebeurt. Juist zodra er beweging is als u niet thuis bent is het belangrijk om beelden te maken.

Een bewegingssensor in de dome camera is dan een goede keuze. Een van de dingen om op te letten als u een camera gaat kopen. De bewegingssensor zorgt ervoor dat de camera inschakelt zodra er wat aan de hand is, zodat u altijd precies de juiste beelden kunt bekijken.

Goede weerbestendigheid (IP66)

En denk goed na over de plek waar u de dome camera wilt ophangen. Een van de dingen om op te letten, want de bestendigheid tegen de weersinvloeden dient goed te zijn.

We maken hiervoor gebruik van IP-waarden. Die hebben altijd 2 getallen, zoals IP66. De getallen staan voor de bestendigheid tegen vocht en tegen stof. Met name die tegen vocht zijn interessant. Bij een voldoende hoge waarde (6 is prima) kunt u de camera ook zonder problemen buiten gebruiken. Prettig voor in de tuin en aan de woning of aan het dak, zodat u in de gaten kunt houden of er geen vreemde zaken gebeuren.

Infraroodmogelijkheden voor in het donker

Wilt u ook beelden in het donker kunnen maken? Een gewone camera biedt dan geen uitkomst, er dient sprake te zijn van infraroodmogelijkheden. Ook een van de dingen om op te letten dus, als u een dome camera gaat kopen. U zorgt er daarmee voor dat u ook in het donker beelden kunt maken, bijvoorbeeld op basis van de bewegingssensor.

Draadloze bediening van de dome camera

En wilt u een dome camera kopen? Kies bij voorkeur dan voor draadloze bediening. Heel eenvoudig, desgewenst zelfs met uw GSM. Op die manier bent u altijd en overal in controle.

Tip: sommige dome camera’s bieden voedingsmogelijkheden via de LAN-kabel. U heeft dan maar één kabel nodig voor (bedraad) internet en elektra.

Een dome camera kopen? Dat kan eenvoudig online. Net als een van onze andere alarmsystemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *