Geplaatst op Geef een reactie

Dementerende ouderen bewaken: deurmat voor mantelzorgers

De overheid vraagt (dementerende) ouderen steeds langer thuis te laten wonen. In hun eigen vertrouwde omgeving. Comfortabel en prettig, maar niet automatisch de meest veilige optie. Gelukkig bestaan er uitstekende vorm van deurbeveiliging en -bescherming, bijvoorbeeld door middel van een drukmat. Een deurmat met druksensoren, om te registreren wie er naar binnen of naar buiten gaat.

Op die manier is de drukmat uitstekend geschikt voor mantelzorgers, die daarmee willen voorkomen dat dementerende ouderen ongemerkt de deur uit kunnen gaan. Bijvoorbeeld te combineren met een GSM alarmsysteem Matigard.

Alarm voor ouderen

Het is een ideaal alarmsysteem voor (dementerende) ouderen, dankzij het signaal op het moment dat de sensor in de deurmat druk registreert. Zodra er iemand overheen loopt wordt er een signaal afgegeven. Via het betrouwbare GSM-signaal, zodat bijvoorbeeld mantelzorgers een melding ontvangen.

Het is bovendien mogelijk om een deurbel te laten klinken of een andere melding te geven. Een handige module voor een alarm, zonder dat de rest van het systeem actief hoeft te zijn. Het is een slimme vorm van deurbeveiliging, geschikt voor (dementerende) ouderen. Om ze op afstand toch goed in de gaten te houden. En meteen in te grijpen op het moment dat er wat aan de hand lijkt te zijn.

Beveiliging naast het bed

Daarnaast is de deurmat met druksensor goed geschikt voor naast het bed. Indien iemand uit bed valt gaat er een alarm af en het is mogelijk om een melding te krijgen als iemand uit bed stapt. Op de beide manieren ontstaat er meer inzicht in het ritme en de bewegingen van de oudere. Zonder dat het nodig is om daar steeds bij te zijn. Gewoon in de eigen woning, voor een vertrouwde omgeving om oud te worden.

Het toont de mogelijke slimme oplossingen van Smart producten op het gebied van beveiliging en bescherming. Voor verlichting voor mantelzorgers, die er aan de andere kant toch bovenop kunnen blijven zitten.

Deurbeveiliging en meer

Benieuwd naar de producten op het gebied van deurbeveiliging? Er bestaan allerlei mogelijkheden. Om de deur te beveiligen met een camera en een alarmsysteem. Of door middel van een slimme deurmat met een sensor. Met verschillende toepassingen. Zowel om het alarm te activeren als om (dementerende) ouderen op een goede manier in de gaten te kunnen houden.

Ook dementerende ouderen bewaken met een speciale deurmat of op zoek naar andere vormen van beveiliging en bescherming? Bekijk ons assortiment op het gebied van deurbeveiliging. We zorgen er daarmee voor dat u het huis goed kunt beveiligen of u de mantelzorg kunt bieden die u wenst. Zonder dat u daarvoor steeds langs hoeft te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *