Geplaatst op Geef een reactie

Camerasysteem voor buiten: let op het bereik in de tuin

Een camerasysteem voor buiten gebruiken en benieuwd hoe u zorgt voor het beste bereik in de tuin? Er zijn een paar factoren belangrijk om rekening mee te houden. Het gaat bijvoorbeeld om de afstand in meters waarover de camera beelden kan opnemen, net als de kijkhoek en de mogelijkheid om in de breedte beweging te detecteren en daarop te reageren.

Wil je de buitencamera met app vooral in het donker gebruiken? Zorg er dan bovendien voor dat de camera voorzien is van infrarood. Dat geldt voor een dome camera en voor andere modellen, bedoeld om de situatie in de gaten te houden. 

Afstand in meters

Let goed op de afstand in meters die de camera moet overbruggen. De kwaliteit van de beelden over de maximale afstand hangt samen met de resolutie daarvan, net als met de lichtinval. Overdag kan een camera over een behoorlijke afstand beelden opnemen, maar hoe is dat in het donker? Kijk goed naar de specificaties van het camerasysteem voor buiten, vooral als het gaat om beelden van een groter deel van de tuin. 

Kijkhoek en de breedte

Belangrijk voor de buitencamera met app zijn bovendien de kijkhoek en de breedte waarin de beelden worden opgenomen. Hoe breder de kijkhoek, hoe beter het lukt om met een enkele of een paar camera’s alles in de tuin goed in de gaten te houden.

Tip: kiest u een camera met een bewegingsmelder? Check hoe breed de kijkhoek daarvoor is, om tijdig de camera te activeren zodra er wat aan de hand is. 

Infrarood: zicht in het donker

In het donker kunnen reguliere camera’s niet of nauwelijks beelden opnemen. Het is in plaats daarvan beter om gebruik te maken van infrarood. Het biedt de mogelijkheid om toch in de gaten te houden wat er gebeurt, juist op het moment dat er geen licht meer beschikbaar is.

Bekijk online de diverse camerasystemen voor buiten die er beschikbaar zijn. Let goed op de eventuele mogelijkheid met infrarood, de kijkhoek en de breedte, net als de afstand in meters waarover de camera beelden kan opnemen. Op die manier zorgt u voor een systeem dat de veiligheid vergroot, omdat u alles goed in de gaten kunt (laten) houden.  

Camerasysteem voor buiten met app

Gebruik maken van een camerasysteem voor buiten met app? U heeft online de keuze uit een aantal verschillende bewakingscamera’s. Vergelijk de verschillende mogelijkheden om de situatie goed in de gaten te houden, zodat niets u meer zal ontgaan.

Heeft u vragen over een van de buitencamera’s voor in de tuin of wilt u meer weten over de manier waarop u die goed kunt bevestigen? Neem contact met ons op, dan vertellen we u er graag meer over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *