Geplaatst op Geef een reactie

Camerasysteem: draadloos buiten bevestigen zonder schroeven of boren

Een camerasysteem draadloos buiten bevestigen, het liefst zonder schroeven of boren? Dat kan, dankzij de innovatieve toepassingen en bevestigingsmaterialen die er beschikbaar zijn. Met een paar handige tips hoeft u zo min mogelijk te boren en schroeven, of komen die werkzaamheden er zelfs helemaal niet aan te pas.

Het is in ieder geval belangrijk om de camerasystemen draadloos te gebruiken. U profiteert daarmee van de voordelen van wifi, terwijl u daarnaast voorkomt dat u gaten dient te boren in de gevel of in de andere materialen waar u buiten gebruik van maakt. 

Draadloos systeem: geen snoeren

Het is belangrijk om voor het camerasysteem voor buiten een draadloze oplossing te kiezen. Dat voorkomt allerlei kabels voor het systeem, bijvoorbeeld vanuit de basisunit naar de camera’s. Binnen valt dat vaak netjes weg te werken in de wanden, het plafond of in de vloer, maar buiten is die mogelijkheid er niet altijd.

Kies in plaats daarvan voor een draadloos camerasysteem voor buiten, bijvoorbeeld op basis van wifi. De camera’s en de basisunit maken dan draadloos verbinding met elkaar, zowel voor de aansturing als om onderling beelden uit te wisselen.

Het voorkomt boren en schroeven, in ieder geval voor de bekabeling die er anders nodig zou zijn. Het draadloze signaal is niet zichtbaar en valt bovendien niet zomaar te onderbreken. Op die manier is het bovendien een heel fijne keuze waar in ieder geval gelegenheidsdieven geen invloed op zullen hebben. 

Makkelijk te bevestigen

Het camerasysteem draadloos buiten bevestigen? Dat neemt niet weg dat de camera’s of andere onderdelen ergens zullen moeten hangen. Het is daarvoor mogelijk om gebruik te maken van klevende schroeven. Die kunnen een gewicht dragen van circa 10kg, waardoor het geen probleem is om er een camera mee aan de gevel te hangen.

Schroeven levert de meest stabiele bevestiging op. Is dat geen optie, maar wilt u wel een camera ophangen? Dan is een klevende schroef een interessant alternatief. Houd de bevestiging wel goed in de gaten, omdat die na verloop van tijd minder kan worden onder invloed van het weer. Met name de nieuwste klevende schroeven zijn goed bestand tegen de diverse weersomstandigheden, zodat je daar doorgaans goed gebruik van kunt maken. 

Camerasysteem: draadloos of bedraad

Het camerasysteem draadloos of juist bedraad aanbrengen? De meeste bewakingscamera’s werken op basis van draadloze verbindingen, waardoor het niet meer nodig is om daar alle bekabeling voor aan te leggen.

Wij denken graag met u mee over de mogelijkheden, voor het systeem dat u op het oog heeft. Een bouwmarkt kan u daarna adviseren over klevende schroeven en de ideale bevestiging. Als u het belangrijk vindt om niet te hoeven boren of schroeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *