Geplaatst op Geef een reactie

Bewegingsmelder met alarm ideaal voor kleine ruimtes

Iedereen heeft wel een ruimte ergens in huis waar men niet elke dag komt? Denk aan de berging in uw flat of de schuur achter uw huis. Als u daar een paar waardevolle spullen hebt staan, dan is het een nare verassing als u erachter komt dat de deur is opengebroken en uw spullen verdwenen zijn. Een bewegingsmelder dat aan een alarmsysteem gekoppeld is, is niet de ideale situatie. De ruimte is immers van uw woning gescheiden. Toch is er een goedkope en deugdelijk oplossing voor te verkrijgen. Een bewegingsmelder met alarm kunt u heel gemakkelijk installeren.

130 db alarm

De bewegingsmelder is uitgerust met een alarm van 130db. Dit geluidsnivo is vergelijkbaar met een straaljager die laag boven de grond vliegt. De pijngrens van het gehoor is subjectief, maar over het algmeen ligt deze rond de 120 db. Dus voor de meeste mensen wordt dit als zeer onprettig ervaren.

Onmisbaar op vakantie

Ook op vakantie kan deze kleine krachtpatser, de bewegingsmelder met alarm, ingezet worden. Monteer de bewegingsmelder tegenover de deur van uw caravan of camper. Zeker als u langere tijd verblijft op een camping zullen potentiele insluipers uw patroon kennen en daarvan gebruik willen maken. Boodschappen doen na de lunch of elke ochtend om 11.00 naar het zwembad, juist in deze tijd wordt er op de camping toegeslagen.

Installatie

Bewegingsmelder met alarm
Nu kopen

De installatie is eenvoudig

  1. Haal de bewegingsmelder met alarm en afstandbediening uit de verpakking
  2. Plaats de batterijen (niet meegeleverd)
  3. Houdt de “Inleertoets” ingedrukt
  4. Druk op de “Aantoets” van de  afstandbedieding
  5. De afstandsbediening is nu ingeleerd op de bewegingsmelder met alarm

Gebruik van bewegingsmelder met alarm

  1. Druk op een afstand van maximaal 10 meter, op de knop aan van de afstandsbediening. Een bevestigingsignaal zal aangeven dat het alarm geactiveerd is, waarna u 30 seconden hebt om de beveiligde ruimte te verlaten. Als na het verlopen van deze 30 seconden een beweging wordt gedetecteerd, zal het alarm afgaan.
  2.  Druk bij binnenkomst in de beveiligde ruimte en binnen een afstand van 10 meter, op de afstandsbediening op de knop Uit om het alarm uit te schakelen. Bij binnenkomst in de ruimte zal er een kort signaal worden weergegeven om aan te geven dat een beweging werd gedetecteerd, waarna er een vertraging is van 4 seconden, voordat het alarm af zal gaan.

De handleiding van de sas-apr20 kunt u hier downloaden

Download PDF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *