Geplaatst op Geef een reactie

Alarmsysteem voor in huis: via GSM te bedienen

De alarmsystemen voor thuis combineren verschillende alarmmelders met de mogelijkheid tot camera-bewaking en bediening op afstand. Enorme afstand, aangezien de smartphone tegenwoordig de ideale afstandsbediening voor de systemen vormt.

Dat betekent dat u vanuit de andere kant van de wereld in de gaten kunt houden of thuis alles in orde is. Alles wat u daarvoor nodig heeft is een internetverbinding. Het systeem thuis maakt gebruik van een beveiligde internetverbinding om de beelden van de camera’s beschikbaar te maken en eventuele alarmsignalen door te geven. U krijgt daarvan een melding op uw smartphone, vanuit de app die u daarvoor kunt installeren.

Er zijn diverse GSM alarmsystemen voor in huis beschikbaar, waar u online een keuze uit kunt maken.

Alarmsysteem in huis met SIM-kaart

Het huisalarm dat in verbinding staat met uw GSM kan gebruik maken van verschillende technieken. Hierbij is vooral de betrouwbaarheid en privacy van groot belang, omdat u wilt voorkomen dat anderen de data of commando’s kunnen onderscheppen en uitlezen.

Vandaar dat een aantal van de systemen gebruik maakt van de mogelijkheid tot niet-leesbare SMS-berichten. Die kunt u vanuit de app naar het systeem versturen. De systemen beschikken over een SIM-kaart, om de berichten te ontvangen. Er is dan geen internetverbinding benodigd voor het alarmsysteem in huis. In plaats daarvan gebruikt u een niet te onderscheppen en te omzeilen technologie. Het huisalarm kan een signaal geven wanneer er wat aan de hand is en commando’s uitvoeren die u op (grote) afstand kunt doorgeven.

Smartphone-app om alles in de gaten te houden

Bovendien zijn er handige smartphone-apps beschikbaar voor het beveiligingssysteem voor thuis. Vanuit de app kunt u bijvoorbeeld in de gaten houden of alles in orde is en heeft u de mogelijkheid om het systeem in of uit te schakelen.

In sommige gevallen is er een paniek- of SOS-functie beschikbaar. U kunt dan vanaf uw smartphone het alarm activeren.

De smartphone-apps zitten op een gebruiksvriendelijke manier in elkaar en zorgen er daarmee voor dat u de volledige controle heeft over het huisalarm. Zorg ervoor dat de app de toestemming heeft om u berichten te versturen en dat u de meldingen inschakelt op het moment dat u van huis gaat. U bent dan meteen op de hoogte op het moment dat er eventueel wat gebeurt.

Beveiligingssysteem voor thuis beschikbaar voor Android en iOS

Een geschikt alarmsysteem voor thuis kopen, met bediening op uw GSM? We gaven eerder al 5 praktische tips voor een geschikt alarmsysteem, zorg er in dit specifieke geval vooral voor dat de app beschikbaar is voor Android en/of iOS, afhankelijk van het type telefoon dat u gebruikt. Veel van de systemen zijn voor de beide besturingssystemen geschikt, zodat u daar ook bij meerdere verschillende telefoons gebruik van kunt maken. Een alarmsysteem voor thuis met GSM-bediening vormt dan een veilige, geavanceerde en toch gebruiksvriendelijke keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *